Duurzaam impregneermiddel

Bakstenen buitenmuren worden in Nederland voordurend flink nat door regenwater. Zeker als het daarbij een beetje waait. Het nat worden van de buitenmuren heeft als nadeel dat de muur slecht isoleert, gevoeliger is voor vriesschade en mosgroei, problemen veroorzaakt in de spouw en door kan slaan naar binnen waardoor vochtschade met schimmels binnenshuis kan ontstaan.

Om een buitenmuur te beschermen tegen vochtdoorslag wordt vaak gebruik gemaakt van een impregneermiddel. Polykit is hier een voorbeeld van. Niet alleen het impregneren van buitenmuren van bakstenen heeft zin, ook gestuukte buitenmuren of ander poreus materiaal heeft er baat bij geïmpregneerd te worden met Polykit.

Voordelen impregneermiddel Polykit

Polykit heeft als impregneermiddel een aantal belangrijke voordelen ten opzichte van gangbare impregneermiddelen.

  • Allereerst is Polykit een duurzaam impregneermiddel. Een met Polykit geïmpregneerde muur behoudt zijn werking voor zeker 20 jaar. Andere middelen (die voornamelijk op siliconenbasis zijn) gaan doorgaans maximaal 5 tot 10 jaar mee. Polykit heeft wat dat betreft de beste prijs/kwaliteit verhouding. Voor 2,50 euro/m2 is de muur al beschermd.
  • Polykit geeft verder als voordeel dat het naast bescherming tegen vocht ook bescherming biedt tegen de verwering van voeg en steen. De kosten voor het hervoegen in de toekomst wordt hierdoor uitgespaard. Dus ook muren die (nog) geen vochtprobleem hebben zijn gebaad met Polykit.
  • Polykit heeft tenslotte als voordeel dat het nooit een belemmering zal vormen voor een volgende laag (bijvoorbeeld een verflaag). Dit in tegenstelling tot de gangbare siliconenmiddelen die voor hechtingsproblemen zorgen.

Polykit is verder een oplosmiddelenvrij, ademend impregneermiddel waardoor een al reeds vochtig geworden muur weer kurkdroog kan worden. Bovendien is Polykit breed toepaspaar voor andere klusjes zoals het maken van waterdichte species of als voorstrijkmiddel.

Het beschermen van buitenmuren met het impregneermiddel Polykit is dus een verstandige keuze. De gemaakte kosten worden spoedig terugverdiend doordat de muur beter isoleert en doordat onderhoudskosten van de muur tot een minimum worden teruggebracht. Een huis behandeld met Polykit zal duurzaamheid en kwaliteit uitstralen! Voor nog meer voorbeelden en referenties kunt u kijken bij showcase.

 

Onze producten

3x1 Verf

3x1 verfsysteem voor het o.a. duurzaam behandelen van uw buitengevels boven en onder het maaiveld. Alle kleuren zijn leverbaar. Ongeveer 7€ / m2.


Meer over 3x1 verf >

Polykit

Transparant beschermen van uw buitengevel, hout en allerlei ondergronden en voor het waterdicht maken van species/beton. Ongeveer 2,50€ / m2.


Meer over Polykit >