Veelgestelde vragen

 

IK HEB EEN VRAAG

Waarom kan ik Polykit en Neoflex verf niet in de winkel vinden?

Omdat deze producten niet voor de consumptie bedoeld zijn! Bovendien willen wij u onze specifieke kennis en jarenlange ervaring met betrekking tot allerlei praktijkproblemen persoonlijk aanreiken. Dit alles heeft ons ertoe doen besluiten niet via tussenhandelaren te werken.

Wat kost Polykit?

Polykit kost € 8,-/kg excl. BTW. Voor het behandelen van 3 tot 4 m2 van een bakstenen muur heeft u ongeveer 1 kg polykit nodig, afhankelijkheid van de ruwheid en porositeit van de muur. Polykit heeft echter nog vele andere toepassingen naast het waterdicht maken van uw muren.

Wat kost het om het 3×1-verfsysteem toe te passen?

De totale kosten van het 3×1-systeem kunnen geschat worden op 6 tot 8 €/m2 excl. BTW. Dit is afhankelijkheid van de ruwheid van het oppervlak.

Waarom wordt er gesproken van een drie-maal-één-systeem?

Het systeem bestaat uit drie lagen: een vertinlaag (hechtlaag) en twee verflagen Neoflex. De verflagen en het hechtsysteem hebben een gemeenschappelijke basis en vormen daarom één samenhangende laag.

Waaraan moet de ondergrond voldoen voor het toepassen van het 3×1-verfsysteem?

De ondergrond moet grotendeels vrijzijn van oude verf-, kalk- of impregneerlagen. Soms is hiervoor zandstralen nodig. De hechtlaag moet zich kunnen hechten op een vaste, steenachtige ondergrond, zoals baksteen, beton, natuursteen, glas en glazuur. Ook hout en ijzer zijn te behandelen.

Waaraan moet de ondergrond voldoen indien ik wil polykitten?

Polykit moet in de ondergrond kunnen doordringen. Oude lagen moeten daarom zijn verwijderd.

Is het moeilijk om te polykitten?

Nee, elk kind kan de was doen.

Kan ik Polykit of het 3×1-systeem via spuiten aanbrengen?

Nee, hiervoor kan het beste een speciale kwast gebruikt worden: een zogenaamde luiwagen die wij a 8 euro per stuk excl. BTW leveren.
Deze luiwagen moet u voor gebruik altijd eerst een aantal uur in water gelegd worden om de levensduur te vergroten!

Is het moeilijk om het 3×1-systeem aan te brengen?

Nee, eenieder is in staat dit te doen op onze aanwijzingen.

Ik heb allerlei problemen met mijn woning. Hoe kan ik advies inwinnen?

Beschrijf eerst zo goed mogelijk de aard van de problemen en geef aan waar ze zich voordoen. Foto’s zijn altijd erg indicatief. Stuur dit op via email of per post. U kunt natuurlijk ook altijd zelf langskomen. Indien nodig bezoeken wij het betreffende project persoonlijk.

Moet het 3×1-systeem in één gang worden aangebracht?

Nee, u heeft alle tijd. Het is zelfs noodzakelijk dat de vertinlaag minstens twee weken kan harden. Het is gunstig dat de vertinlaag voldoende vocht kan opnemen door bijvoorbeeld regen. Na minstens twee weken (mag gerust ook maanden later zijn), kunnen de verflagen worden aangebracht. De tweede verflaag kan worden aangebracht zodra de eerste is opgedroogd.

Hoe weet ik of ik het wel goed doe?

U krijgt bij aanvang van het project duidelijke instructies. Indien nodig komen wij het project persoonlijk bekijken.

Wat is het verbruik aan materiaal voor het 3×1-systeem?

Met het papje, verkregen door 1 kg polykit met anderhalve kg edelcoat, kunt u afhankelijk van de ruwheid van de ondergrond, 2 tot 3 m2 dekkend vertinnen.
Aan verf gebruikt u voor 3 tot 4 m2 afhankelijk van de ruwheid van de ondergrond, in totaal 1 kg (2 lagen).

Waar kan ik de materialen verkrijgen?

U kunt Polykit, Edelcoat en Neoflex bestellen per telefoon, fax of email en komen afhalen in Panheel (NL) of in Dilsen (BE). Indien dit niet passend is, kunnen wij u de benodigde materialen per pakketdienst doen toekomen. Voor elk benodigd pakket tot 30 kg betaalt u 8 euro verzendkosten.