Voorkomen is beter dan genezen.

Met dit oeroude spreekwoord willen wij u; de doe-het-zelf particulieren of de professionele bouwers/restaurateurs en architecten wijzen op het feit dat duurzaam bouwen en onderhouden al 50 jaar een mogelijkheid is. Overtuig uzelf! Kijk eens bij bijzondere projecten voor wat voorbeelden.

De mogelijkheden van Polykit/Edelcoat en Neoflex.

Door gebruik te maken van Polykit i.c.m. Edelcoat en Neoflex kunt u zich profileren in duurzaamheid bij het realiseren van uw project:

 • Species/beton met sterk verbeterde eigenschappen in waterdichtheid en druk- en buigspanning door toevoeging van Polykit aan de mortel, denk aan:
  – maken waterdichte kelders.
  – maken van voegen die een leven lang mee gaan.
  – voorkomen van optrekkend vocht door waterdichte specie.
  – zelfs leem- of gibsstuc wordt met Polykit veredeld.
 • Reparatie van verweerde muren bij de restauratie van oude panden.
 • Voorkomen van vochtplekken of zoutenuitbloei door buitenmuren te Polykitten.
 • Verwering beperken door buitengevels te Polykitten. (Polykit vormt nooit een belemmering voor een andere laag).
 • Verf de nieuwbouwwoning met een hoogstaand kwalitatief systeem.

 

Banner-Neflexfull

Duurzaam bouwen met behulp van Polykit.

In 1963 ronde Ir. L.M.M. Nevels zijn studie technische chemie aan de TH Delft af met een onderzoek naar betere species, beton en verf voor de bouw. Samen met de toenmalige directeur van de afdeling bouwmaterialen van T.N.O. in Rijswijck, Holierhoek, werd de ideale cement-zand-specie ontwikkeld.

Het resultaat: watervaste, beton-en speciesamenstellingen werden mogelijk met onverwachte bijzondere eigenschappen zoals 10 x hogere aanhechtingskracht op vrijwel elk steenachtige of glasachtige ondergrond.

Polykit, bleek het tovermiddel.

In 1963 vergaapten architecten, aannemers en schilders zich aan de bijzondere toepassingen van Polykit en het daarvan afgeleide 3×1 verfsysteem zich.

En toch, in 1973 was de belangstelling slechts matig. Slechts enkelen pasten Polykit en het 3×1 systeem toe. Alles gebouwd met of behandeld met Polykit en het 3×1 verfsysteem bleek te duurzaam.

Dit alles was niet geschikt voor de consumptiemaatschappij. Het tij is nu echter aan het keren. Duurzaamheid wordt op alle fronten in de samenleving afgedwongen. Bedrijven die zich op dit vlak weten te profileren zullen overleven en groeien. Is uw interesse gewekt?

LEES VERDER OVER POLYKIT > of HET 3×1-VERFSYSTEEM >