Duurzaam bouwen met Polykit en 3×1 verf

Polykit i.c.m. Edelcoat en Neoflex kent vele toepassingen waarbij duurzaam gebouwd kan worden. Omdat wij zelf deze producten maken, kunnen wij hier ook variaties van maken zodat deze nog beter aansluiten op de wens van de klant. Hierdoor worden de mogelijkheden nog verder vergroot. Denk hierbij aan:

  • – Waterdichte species door Polykit in het aanmaakwater te mengen.
  • – Dakpannen een nieuw leven te geven door speciale coating.
  • – Slijtvaste vloercoating voor sterk zuigende en stoffige ondergrond.
  • – Waterdichte coating voor vijvers e.d.
  • – Grijs geworden hout weer een houtkleur geven met Polykit P3.
Ontvang gratis advies   

Bijzondere projecten

Deze pagina is een speciale ode aan de kracht en veelzijdigheid van Polykit, Edelcoat en Neoflex én aan onze klanten die durven te experimenteren met onze materialen. Hieronder volgen een aantal bijzondere projecten met een aantal van de hierboven genoemde toepassingen.  Voor de meer gebruikelijke referenties kunt u kijken bij showcase

Dakpannen behandelen via het 3×1 verfsysteem

Dakpannen worden op den duur poreus en gevoelig voor mos en algen. Om dakpannen een nieuw leven te schenken (in plaats van het helemaal te vervangen), is het mogelijk om deze te behandelen via ons 3×1 verfsysteem. Dit is inmiddels al geruime tijd in de praktijk toegepast door vele tevreden klanten. Geldt vooral bij betonnen dakpannen.

Dakpannen coaten met Neoflex

De uitdaging: Oude betonnen dakpannen van een boerderij betaalbaar coaten zodat deze een nieuw leven krijgen met behulp van Neoflex.

Verweerd kippenhok van binnenuit waterdicht renoveren

De uitdaging: Een halfsteens kippenhok van binnenuit waterdicht maken met behulp van waterdichte Polykit-specie, Edelcoat en Neoflex.

Vloer coaten met speciale “vloerNeoflex”

De uitdaging: Een stoffige oude tennishal-vloer betaalbaar coaten zodat deze weer gebruikt kan worden als entertainmentcentrum met behulp van Polykit en Neoflex.

Vijver coaten met speciale “ZwembadNeoflex”

De uitdaging: Een waterdichte bak maken om vervolgens te gebruiken als visvijver met behulp van Polykit, Edelcoat en Neoflex.

Bijzondere douche met ruwbouw-wand polykitten

De uitdaging: Een wand van de douchruimte zodanig behandelen dat de oude ruwbouw gehandhaafd kan worden naast de andere strak gestuukte wanden.

Historie duurzaam bouwen met behulp van Polykit

In 1963 ronde Ir. L.M.M. Nevels zijn studie technische chemie aan de TH Delft af met een onderzoek naar betere species, beton en verf voor de bouw. Samen met de toenmalige directeur van de afdeling bouwmaterialen van T.N.O. in Rijswijck, Holierhoek, werd de ideale cement-zand-specie ontwikkeld.

Het resultaat: watervaste, beton-en speciesamenstellingen werden mogelijk met onverwachte bijzondere eigenschappen zoals 10 x hogere aanhechtingskracht op vrijwel elk steenachtige of glasachtige ondergrond.

Polykit, bleek het tovermiddel.

In 1963 vergaapten architecten, aannemers en schilders zich aan de bijzondere toepassingen van Polykit en het daarvan afgeleide 3×1 verfsysteem zich.

En toch, in 1973 was de belangstelling slechts matig. Slechts enkelen pasten Polykit en het 3×1 systeem toe. Alles gebouwd met of behandeld met Polykit en het 3×1 verfsysteem bleek te duurzaam.

Dit alles was niet geschikt voor de consumptiemaatschappij. Het tij is nu echter aan het keren. Duurzaamheid wordt op alle fronten in de samenleving afgedwongen. Bedrijven die zich op dit vlak weten te profileren zullen overleven en groeien. Is uw interesse gewekt?

Ontdek Polykit     Ontdek ons 3×1 Verfsysteem