Vochtige muren behandelen

Om vocht in de muur aan te pakken, is het belangrijk om eerst de achterliggende oorzaak te vinden. Vaak is vocht in de vorm van regenwater of grondwater de uiteindelijke oorzaak. De muur waterdicht maken is vervolgens niet zo moeilijk. Vochtige muren behandelen kan met behulp van Polykit of het 3×1 verfsysteem. Er ontstaan dan een zeer duurzame bescherming die er tegelijkertijd voor zorgt dat de muur kan ademen. De muur droogt op deze manier helemaal op waardoor vocht in de muur tot het verleden hoort en schimmels niet meer zullen terugkeren. Een muur waterdicht maken kan ook m.b.v. een waterdichte cement-zand-polykit specie. Vele toepassingen zijn mogelijk.

Klik op de foto om de slider te bewegen. Of sleep de slider naar rechts of links.

Het gevaar van vochtige muren

Vochtige muren vormen een probleem voor de staat van uw huis en kan ook schadelijk zijn voor uw eigen gezondheid. Ten eerste kunnen vochtige muren zorgen voor een verslechterde conditie van uw huis, bijvoorbeeld doordat hout eerder wegrot. Ook kan er door vochtige muren schimmelvorming ontstaan in uw leefomgeving. Schimmelvorming is, naast dat het er niet prettig uitziet, ook schadelijk voor uw eigen gezondheid. Schimmeldeeltjes kunnen problemen aan de luchtwegen en zelfs longontstekingen veroorzaken. Ook is een vochtig huis duurder, doordat de stookkosten omhoog gaan om een aangenaam klimaat te bewerkstelligen. Soms zorgen vochtige muren er zelfs voor dat een prettig leefklimaat helemaal niet meer te realiseren is, doordat het in het huis altijd koud blijft.

Vochtige muren verhelpen

De beste manier om de nadelige gevolgen van vochtige muren op te lossen is het behandelen van de muren zelf. Externe oplossingen zorgen altijd voor het terugkomen van de klachten en zullen daardoor op het eerste gezicht wellicht goedkoper zijn, maar later altijd duurder uitvallen. Bij Polykit3x1 helpen wij u graag van uw vochtige muren af met behulp van een speciale verflaag over uw muur.

Muurverf van PolyKit3x1

De verf die u bij ons kunt bestellen is speciaal ontwikkeld om vochtige muren te behandelen. Met onze 3×1 formule is uw muur dan ook jarenlang beschermd. Onze behandeling bestaat uit drie lagen, ten eerste een speciale hechtingslaag, daarna twee lagen Neoflex. De lagen vormen uiteindelijk de bescherming voor uw vochtige muren. De muurverf van Polykit3x1 is niet verkrijgbaar in reguliere winkels, maar alleen via ons eigen bedrijf. Hiervoor is gekozen, omdat wij het van groot belang vinden dat u de adviezen en service krijgt van onze eigen specialisten. Met onze jarenlange ervaring helpen wij u dan ook graag met het vinden van de perfecte oplossing voor uw situatie. We kunnen u niet alleen helpen wanneer het gaat om vochtige muren, maar bijvoorbeeld ook met buitenverf en duurzaam impregneermiddel.