Vochtige muren

Een huis met vochtige muren kent veel nadelen en de problemen zijn vaak groot voor uw gezondheid en de gezondheid van uw huis. De oplossing is niet altijd eenvoudig. Het plaatsen van vochtvreters in huis kan helpen, maar moeten vrijwel dagelijks worden vervangen. Deze oplossing is dus duur en niet duurzaam. Hoe lost u vocht in uw huis op? Het best kunt u gaan voor een oplossing die het probleem bij de oorzaak aanpakt. Hiervoor moet u de vochtige muren behandelen en wij kunnen u daarbij helpen!

Vochtige muren behandelen

Om vocht in de muur aan te pakken, is het belangrijk om eerst de achterliggende oorzaak te vinden. Vaak is vocht in de vorm van regenwater of grondwater de uiteindelijke oorzaak. De muur waterdicht maken is vervolgens niet zo moeilijk. Vochtige muren behandelen kan met behulp van Polykit of het 3×1 verfsysteem. Er ontstaan dan een zeer duurzame bescherming die er tegelijkertijd voor zorgt dat de muur kan ademen. De muur droogt op deze manier helemaal op waardoor vocht in de muur tot het verleden hoort en schimmels niet meer zullen terugkeren. Een muur waterdicht maken kan ook m.b.v. een waterdichte cement-zand-polykit specie. Vele toepassingen zijn mogelijk.

Het gevaar van vochtige muren

Vochtige muren vormen een probleem voor de staat van uw huis en kan ook schadelijk zijn voor uw eigen gezondheid. Ten eerste kunnen vochtige muren zorgen voor een verslechterde conditie van uw huis, bijvoorbeeld doordat hout eerder wegrot. Ook kan er door vochtige muren schimmelvorming ontstaan in uw leefomgeving. Schimmelvorming is, naast dat het er niet prettig uitziet, ook schadelijk voor uw eigen gezondheid. Schimmeldeeltjes kunnen problemen aan de luchtwegen en zelfs longontstekingen veroorzaken. Ook is een vochtig huis duurder, doordat de stookkosten omhoog gaan om een aangenaam klimaat te bewerkstelligen. Soms zorgen vochtige muren er zelfs voor dat een prettig leefklimaat helemaal niet meer te realiseren is, doordat het in het huis altijd koud blijft.

Vochtige muren verhelpen

De beste manier om de nadelige gevolgen van vochtige muren op te lossen is het behandelen van de muren zelf. Externe oplossingen zorgen altijd voor het terugkomen van de klachten en zullen daardoor op het eerste gezicht wellicht goedkoper zijn, maar later altijd duurder uitvallen. Bij Polykit3x1 helpen wij u graag van uw vochtige muren af met behulp van een speciale verflaag over uw muur.

Muurverf van Polykit3x1

De verf die u bij ons kunt bestellen is speciaal ontwikkeld om vochtige muren te behandelen. Met onze 3×1 formule is uw muur dan ook jarenlang beschermd. Onze behandeling bestaat uit drie lagen, ten eerste een speciale hechtingslaag, daarna twee lagen Neoflex. De lagen vormen uiteindelijk de bescherming voor uw vochtige muren. De muurverf van Polykit3x1 is niet verkrijgbaar in reguliere winkels, maar alleen via ons eigen bedrijf. Hiervoor is gekozen, omdat wij het van groot belang vinden dat u de adviezen en service krijgt van onze eigen specialisten. Met onze jarenlange ervaring helpen wij u dan ook graag met het vinden van de perfecte oplossing voor uw situatie. We kunnen u niet alleen helpen wanneer het gaat om vochtige muren, maar bijvoorbeeld ook met buitenverf en duurzaam impregneermiddel.

Meer informatie of uw vragen bij ons stellen?

Wilt u meer informatie over onze behandeling bij vochtige muren of wilt u iets vragen over een product of onze werkwijze? Wij geven u graag gratis advies voor uw situatie. Zodat u op een gemakkelijke manier weer kunt genieten van een prettige leefsituatie en uw huis jarenlange bescherming heeft tegen ongemakken. U kunt onze Nederlandse vestiging bereiken via mail@polykit3x1.com of door te bellen naar 0625521743. Natuurlijk kunt u ook altijd contact met ons opnemen via het contactformulier op de website. Onze Belgische vestiging is te bereiken via het telefoonnummer 089754968 of door te mailen naar mail.be@polykit3x1.com.

Onze producten

3x1 Verf

3x1 verfsysteem voor het o.a. duurzaam behandelen van uw buitengevels boven en onder het maaiveld. Alle kleuren zijn leverbaar. Ongeveer 7€ / m2.


Meer over 3x1 verf >

Polykit

Transparant beschermen van uw buitengevel, hout en allerlei ondergronden en voor het waterdicht maken van species/beton. Ongeveer 2,50€ / m2.


Meer over Polykit >